CVIU Velenje konzorcijski partner projekta DigComp PP

V okviru javnega razpisa »Razvoj digitalnih kompetenc in temeljnih znanj računalništva in informatike 2024 – 2026« v okviru Ministrstva RS za vzgojo in izobraževanje ter Evropske Unije – NextGenerationEU je Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru pridobila projekt Digitalne kompetence za področje posebnih potreb (DigComp PP).

CVIU Velenje v projektu sodeluje kot konzorcijski partner.
Projekt se bo izvajal z namenom krepitve digitalnih kompetenc učencev s posebnimi potrebami.

Namen projekta DigComp PP je razviti in implementirati prilagojene programe, ki bodo izboljšali digitalne veščine učencev s posebnimi potrebami. S tem bodo učenci bolje pripravljeni na izzive digitalne dobe, kar jim bo omogočilo enakopravnejše sodelovanje v digitalni družbi. Uvedba novih, prilagojenih učnih metod in tehnologij bo prispevala k boljšim učnim rezultatom in večji vključenosti učencev s posebnimi potrebami v učni proces.

Projekt vključuje tudi izobraževanje in usposabljanje učiteljev ter drugih strokovnih delavcev za učinkovito uporabo novih digitalnih orodij in metodologij. Tako bodo lahko bolje podpirali učence s posebnimi potrebami. V okviru projekta bodo razviti in implementirani prilagojeni izobraževalni programi, ki bodo vključevali sodobna digitalna orodja in vsebine, posebej prilagojene potrebam učencev s posebnimi potrebami.